In tijden van crisis zie je dat het beste en het slechtste in de mens naar boven komt. We hebben thuis quarantine en raken in paniek en gaan hamsteren. Maar ook gaan kleine ondernemers zoals ook beeldend kunstenaars, initiatieven ontwikkelen die, op welke manier dan ook, de mensen die in thuis quarantaine zitten, kunnen bereiken.

Vol lof voor deze intiatieven ben ik en wil dan ook graag de lokale ondernemer steunen met mijn  benodigheden nu ik thuis zit. Ik ga online fitnessen en een cursus beeldtaal volgen en ik ga wandelen, genieten van de natuur nu ik daar tijd voor heb.

En petje af voor de vitale beroepen die ons blijven helpen zoals buschauffeur, leraal en verzorgende. Beroepen die de laatste niet veel positiefs hebben mogen ontvangen qua waardering voor hun inzet. Misschien dat nu we in deze tijd van nood zitten, ook onze regering beseft dat in onze vitale beroepen de menzen zitten die onze maatschappij draaiende houden.

Ik als kunstenaar vind het jammer dat mijn exposities niet doorgaan natuurlijk, wat graag had ik mijn nieuwe werk laten zien, maar ik relativeer het maar, ik heb nu ook meer tijd om werk te maken en neiuwe ideeen te ontwikkelen.

Je ziet dat al het geld van de wereld een virus zo klein als een speldeknop niet aankan dus hopelijk staan we daar allemaal bij stil en gaan we na deze crisis we een meer positieve maatschappij zullen omarmen, meer tijd voor elkaar en waardering voor wat echt belangrijk is in het leven: je familie.

 

hartelijke thuisgroet